top of page
Anker WS

Word werkstudent en combineer je ontwikkeling met positief bijdragen.

Student • 8-16 of 32-40 uur per week

students-outside-student-central_edited.jpg

Klaar om
te
starten?

Een relevante bijbaan

 • Op je werkplek draai je mee binnen een professioneel team en pas je jouw kennis vanuit je studie toe in de praktijk. Hierdoor is de ervaring die je opdoet direct relevant voor je carrière.
   

 • Iedere werkplek duurt ongeveer 5 maanden. Standaard werk je 16 uur per week, maar je kan ook fulltime aan de slag, als tussenjaar. Dan werk je 32 tot 40 uur per week.

 • Doordat je aan de slag gaat op uiteenlopende werkplekken maak je kennis met verschillende potentiële werkgevers. Zo vergroot je de kans op de juiste baankeuze na je studie.

Vorming en maatschappelijke inzet

 • Naast je ontwikkeling op de werkvloer volg je een uniek vormingsprogramma waarbij samenwerken, communicatie, maatschappelijk bewustzijn en (persoonlijk) leiderschap centraal staan.
   

 • Ook zet je je structureel in bij een aangesloten maatschappelijke organisatie die aansluit bij jouw persoonlijke interesses. Met deze projecten treed je buiten je sociale bubbel en steek je samen de handen uit de mouwen.
   

 • De vorming en maatschappelijke inzet beslaat gemiddeld 1 dag per maand, naast je reguliere werkplek.

De juiste balans

 • Society College is opgericht om jouw leven te verrijken, niet om je leven over te nemen. Deelname aan Society College is daarom enkel voor studenten die hun studiepunten aantoonbaar blijven halen.
   

 • Op deze manier stimuleren we jou om je in te zetten voor je studie, voor je persoonlijke ontwikkeling en voor de maatschappij.

 • Wij zoeken ook naar de juiste balans tussen het faciliteren van werkplekken in de publieke en de private sector. In beide sectoren kan je veel leren en impact maken.

Hoe het werkt

De weg van de werkstudent

Wat wij bieden

Een uurloon en een goed arbeidscontract met aantrekkelijke voordelen.

Een omgeving waar diversiteit en gelijkheid hoog in het vaandel staan.

Een ondersteunend team om een goede werkervaring te garanderen.

Een bewezen formule: wij hebben dit met Defensity College al voor 300+ studenten op 1000+ werkplekken gedaan.

Ervaringen

"Het voelt goed om mijn persoonlijke ontwikkeling te combineren met maatschappelijk bijdragen. Op mijn werkplek, tijdens het vormingsprogramma en de maatschappelijke inzet kom ik veel verschillende mensen tegen. We hebben een andere achtergrond, maar zijn gelijkgestemd."

— Joris

Student Geschiedenis

"Het programma van Society College biedt mij meer dan een bijbaan. Ik doe inhoudelijk interessante opdrachten die aansluiten bij mijn studie en krijg de mogelijkheid om kennis te maken met uiteenlopende organisaties. Hierdoor kan ik na mijn afstuderen een gegronde keuze maken voor mijn eerste werkgever."

— Abdel

Student Bedrijfskunde

“Via de werkgevers die aangesloten zijn bij Society College krijg ik de mogelijkheid om met informatie en data te werken die voor maar weinig mensen toegankelijk is. Dit, in combinatie met het vormingsprogramma dat mij uit de comfortzone haalt, maakt het een unieke ervaring. Ik raad het iedereen aan!"

— Anne

Student Data Science

Wij vechten voor een wereld waarin iedereen dezelfde kansen krijgt

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Equalture, een tool die organisaties helpt om te werven zonder vooroordelen. Society College is gecertificeerd door Equalture's certificatieprogramma als Pionier, omdat we hebben bewezen dat we ons inzetten om gelijke kansen voor werknemers te verzekeren.

 

Voor meer informatie over dit programma, klik hier.

Society College Equalture Badge

Gecertificeerd als leider

Het sollicitatieproces

1

Aanmelden op basis van je leeftijd, hoe lang je nog studeert, en je
beschikbaarheid. We kijken niet naar je CV, motivatiebrief, of afkomst.

4

Bij Society College aan de slag als werkstudent!

2

Een assessment aan de hand van games, zodat wij jou beter leren kennen, zonder enige vooroordelen.

3

Een kennismakingsgesprek tussen jou en ons People & Culture team. Hier bespreken we wel je CV & motivatiebrief.

Klaar om
te starten?

Word Werkstudent!

bottom of page