top of page

di 13 sep

|

Online bijeenkomst, MsTeams

Informatiebijeenkomst Pilot: 'Student aan de Grens'

In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee start Society College de pilot 'Student aan de Grens'. Een unieke mogelijkheid om hands-on bij te dragen aan de veiligheid van Nederland (o.a. op Schiphol). Bovendien is deze maatschappelijke inzet betaald.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Informatiebijeenkomst Pilot: 'Student aan de Grens'
Informatiebijeenkomst Pilot: 'Student aan de Grens'

Tijd en locatie

13 sep 2022, 17:00 – 18:00

Online bijeenkomst, MsTeams

Over het evenement

De Koninklijke Marechaussee (KMar) start op korte termijn samen met Society College de pilot: 'Student aan de Grens'. Studenten worden ingezet voor controle van paspoorten. O.a op Schiphol. De speciaal opgeleide studenten kunnen worden ingezet op piekmomenten.

Piekmomenten. Als student aan de grens ga je vooral de pieken opvangen in de eerstelijns. Dat betekent dus voor de executieve collega’s van de KMar dat zij meer ingezet kunnen worden in de tweedelijns grensbewaking en op andere taakvelden van de KMar, zoals de politiedienst, burgerluchtvaart of de beveiliging burgerluchtvaart.

Uren. Het aantal uur dat je werkt als student aan de grens is afhankelijk van de locatie waar je werkt. De primaire locatie is Schiphol. Hier heeft de voorkeur een inzet van minimaal 16 uur per week, ook om de kwaliteit van de paspoortcontroles te kunnen garanderen. Mocht dit nou echt te veel zijn of is Schiphol te ver weg, dan kunnen we in overleg kijken of het mogelijk is dat je gaat werken in Rotterdam of Eindhoven. Hier verwachten we een inzet van minimaal 8 uur per week.

Opleiding. De theoretische opleiding van de nieuwe mensen duurt 5 weken en bestaat zowel uit lesdagen als uit thuisstudie (2 dagen p/w). Je krijgt dezelfde theoretische lesstof op het gebied van grensbewaking als een marechaussee en een wachtmeester. Neem als voorbeeld de modules 'Wet- en regelgeving, Documentencontrole, Portofoon, Profiling, eerste hulp / AED en omgaan met publiek'. Bovendien verzorgt Society College een module om de aansluiting bij de organistie(cultuur) te optimaliseren.

Vergoeding. Zowel de opleiding als de inzet van 'Student aan de Grens' is betaald. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van het selectieproces. Dit is een pre voor doorstroming binnen het Ministerie van Defensie en o.a. publieke functies.

Planning. Selectie en kennismaking september 2022, Opleiding (2 dagen p/w) start 7 november (theorie en aansluitend praktijk).

Wil je meer weten over de pilot? Geef je dan op voor een van de aankomende (online) bijeenkomsten. Na opgave ontvang je voor de bijeenkomst de link van de meeting.

Al direct aanmelden voor de pilot?

Solliciteer dan op: Aanmelden pilot: Student aan de Grens

Deel dit evenement

bottom of page