top of page

ma 22 mei

|

Amsterdam

Informatiebijeenkomst inclusief tramsimulator: Pilot 'Student op de Rails'

In navolging op de succesvolle pilot 'Student aan de Grens' is het nu tijd voor de volgende uitdaging. Het creëren van unieke mogelijkheid om hands-on maatschappelijk bij te dragen. En wat mooier dan parttime als student-trambestuurder aan de slag te gaan in Amsterdam.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Informatiebijeenkomst inclusief tramsimulator: Pilot 'Student op de Rails'
Informatiebijeenkomst inclusief tramsimulator: Pilot 'Student op de Rails'

Tijd en locatie

22 mei 2023, 15:30 – 17:00

Amsterdam, Havenstraat, 1075 LB Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Na het succes van 'Student aan de Grens' is het tijd voor een nieuwe gave pilot. Dit keer in samenwerking met GVB waarbij je als student de trams in onze hoofdstad gaat besturen. Welkom bij 'Student op de rails' ;).

Ken jij Amsterdam als geen ander en wil jij je maatschappelijk inzetten? Wil je ervoor zorgen dat mensen in Amsterdam plezierig, veilig en op tijd op hun plaats van bestemming komen?  Meld je aan voor deze unieke pilot en krijg je leven op de rails! ;-)

Als trambestuurder ontmoet je op ieder moment van de dag weer een ander type reiziger: De scholieren die met oortjes in haasten om op tijd op school te komen; dagjesmensen en toeristen die de mooiste plekjes van de stad willen bezoeken; Zakenmensen die druk bellend naar en van hun werk reizen en de buurtbewoners die meereizen naar de winkelstraat of op bezoek gaan bij iemand. Jij bent degene die hun dag net een beetje gemakkelijker, leuker en aangenamer kan maken.

Verantwoordelijk De trambestuurder heeft te maken met veel mensen in de tram. Maar zeker ook daarbuiten. De tram rijdt in het vaak chaotische verkeer van de stad. Waar je rekening moet houden met onder andere voetgangers, fietsers, scooters, auto's, gemeentewagens en taxi’s. Het is daarom heel belangrijk dat jij stressbestendig bent en goed overzicht kunt bewaren. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede kennis hebt van onze prachtige hoofdstad.

Zelfstandig maar altijd in teamverband Een trambestuurder werkt vaak samen met een conducteur. Deze zit op een vaste plek in de tram en helpt de reiziger met informatie en vervoersbewijzen. De conducteur en jij hebben contact via een intercom. Daarnaast heb je direct contact met collega’s van de verkeersleiding en van Service en Veiligheid.

Overzicht belangrijke data

  • Informatiebijeenkomst: 22 mei tussen 15:30 en 17:00
  • Start opleiding: juni (onder voorbehoud) gezamenlijk met de pilotgroep gaan we de opleiding invullen zodat deze het best aansluit bij jouw groep.

Wil je meer weten over de pilot? Geef je dan op voor de aankomende bijeenkomst en beproef samen met andere studenten je trambestuurder skills in de simulator van de GVB.

Al direct aanmelden voor de pilot?

Klik dan door naar: Aanmelden pilot 'Student op de Rails'

Deel dit evenement

bottom of page