top of page

wo 15 jun

|

Online bijeenkomst, webinar

(Extra) Informatiebijeenkomst Pilot: 'Student aan de Grens'

In samenwerking met de Koninklijke Marechaussee start Society College de pilot 'Student aan de Grens'. Een unieke mogelijkheid om hands-on bij te dragen aan de veiligheid van Nederland (o.a. op Schiphol). Bovendien is deze maatschappelijke inzet betaald.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
(Extra) Informatiebijeenkomst Pilot: 'Student aan de Grens'
(Extra) Informatiebijeenkomst Pilot: 'Student aan de Grens'

Tijd en locatie

15 jun 2022, 20:00 – 21:00

Online bijeenkomst, webinar

Over het evenement

De Koninklijke Marechaussee (KMar) start op korte termijn samen met Society College de pilot: 'Student aan de Grens'. Studenten worden ingezet voor controle van paspoorten. O.a op Schiphol. De speciaal opgeleide studenten kunnen worden ingezet op piekmomenten.

Piekmomenten. Als student aan de grens ga je vooral de pieken opvangen in de eerstelijns. Dat betekent dus voor de executieve collega’s van de KMar dat zij meer ingezet kunnen worden in de tweedelijns grensbewaking en op andere taakvelden van de KMar, zoals de politiedienst, burgerluchtvaart of de beveiliging burgerluchtvaart.

Uren. Als student aan de grens verwachten we inzet van minimaal 8 uur per week aan de balie zitten, ook om de kwaliteit van de paspoortcontroles te kunnen garanderen. De planning van hun inzet is mede-afhankelijk van het schema van de luchtvaartmaatschappijen en gaat in samenspraak met de vaste collega’s. Er zullen in elk geval altijd voldoende ervaren operationele collega’s werkzaam zijn.

Opleiding. De theoretische opleiding van de nieuwe mensen duurt 4 weken en bestaat zowel uit lesdagen als uit thuisstudie (2 dagen p/w). Je krijgt dezelfde theoretische lesstof op het gebied van grensbewaking als een marechaussee en een wachtmeester. Neem als voorbeeld de modules 'Wet- en regelgeving, Documentencontrole, Portofoon, Profiling, eerste hulp / AED en omgaan met publiek'. Bovendien verzorgt Society College een module om de aansluiting bij de organistie(cultuur) te optimaliseren.

Vergoeding. Zowel de opleiding als de inzet van 'Student aan de Grens' is betaald. Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van het selectieproces. Dit is een pre voor doorstroming binnen het Ministerie van Defensie en o.a. publieke functies.

Planning. Selectie en kennismaking juni 2022, Opleiding (2 dagen p/w) start 29 augustus (theorie en aansluitend praktijk).

Wil je meer weten over de pilot? Geef je dan op voor een van de aankomende (online) bijeenkomsten. Na opgave ontvang je voor de bijeenkomst de link van de meeting.

Al direct aanmelden voor de pilot?

Solliciteer dan op: Aanmelden pilot: Student aan de Grens

Deel dit evenement

bottom of page